Nyheter


Lantmännen BioAgri ställer ut på Slätte Ekodag

På 2019 års Slätte Ekodag visar vi upp en bakterie som fixerar kväve ur luften för att minska gödningsbehovet och som fungerar för alla grödor då den lever fritt i jorden.

Kom till Lantmännens tält och demoodling för mer information!

https://ekovax.se/

2019-05-07

Läs mer

Kvävefixerande bakterien BN1 visar lovande resulat på Slätte Ekodag

I Lantmännens demoområde på Slätte Ekodag 2019 finns den kvävefixerande bakterieprodukten BN1 med som en förhandsvisning. I detta stadium har BN1-ledet tagit upp 70kg N/ha jämfört med nolledets 40 kg N/ha.

2019-06-20

Läs mer

Lantmännen prisas när universitet väljer de mest framgångsrika innovationerna

ThermoSeed och Lantmännen BioAgris vd Kenneth Alness får pris när Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, lyfter fram de mest framgångsrika innovationerna som har uppkommit under universitetets 40-åriga historia. Samhällsnytta och innovationshöjd var de primära bedömningskriterierna när vinnarna skulle utses.

2017-10-12

Läs mer

Lantmännen BioAgri i strategiskt samarbete inom biologiskt växtskydd

Lantmännen BioAgri, ett av de ledande företagen inom biologiska växtskyddsmedel i Östersjöregionen, ingår ett strategiskt samarbete med holländska Koppert. Samarbetet kommer ge fler lantbrukare runt om i världen möjlighet att använda hållbara produkter, samtidigt som en gemensam forskning och utveckling ger goda förutsättningar för att etablera nya produkter på marknaden.

2016-10-04

Läs mer